2010. február 15., hétfő

Habcsókos kalács

"- Hmmm, ez valami isteni! Limara?
- Ühüm."

Hideg van. Szállingózik a hó. Szürkeség van. ZZ kategorikusan megtagadja a délutáni alvást. Ennyi bőven elég ahhoz, hogy az ember lánya sütni kezdjen. Sőt. A körülményekre tekintettel valami ütősre van szükség.

A Limara-féle átdolgozott habcsókos kalácsban az a csodás, hogy egyszerű, viszonylag gyorsan elkészül és a végeredmény még egy esetleges hóvihar feledtetésére is képes lenne.
A tésztát hála az égnek még a halódófélben lévő robotgépem is képes volt összedagasztani (de most már becsszóra megígértem neki, hogy ezek után tényleg nyugdíjba vonulhat) . A habcsókos tölteléket nálunk forró csokipor, illetve forró csokipor és kókuszreszelék kettőse dobta fel.

A formázás hihetetlen nagy élmény: ahogy az ember nyakig habos lesz a tekergetés közben, máris szebb a világ :-) Aki esetleg elfelejtené, hogy már a sütőpapíron nyújtsa a tésztát és állítsa össze a kalácsot, annak garantálom, hogy édes anyanyelvünk olyan szófordulatait fogja felfedezni amiről azt sem tudta, hogy ismeri, a lágy tésztát ugyanis gyakorlatilag lehetetlen mozgatni. Nekem még a sütőpapíros manőverezés is okozott némi fejvakarást, de végül sikeresen megoldottam a feladatot és a kalácsok épségben a tepsire kerültek.

A fogyókúrázók már az illatozó sütőt is messzire kerüljék el, mindenki másnak viszont csak ajánlani tudom! Egyszerűen isteni!



1 megjegyzés:

  1. Terveim szerint hamarosan perelni fogom Limarát a testsúlygyarapodásom miatt^^

    VálaszTörlés

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.