2012. október 31., szerda

Denevér

Csak a félreértések elkerülése érdekében mondom, hogy  a mi denevérünknek a Halloweenhez semmi köze. Az egész egy beszélgetéssel kezdődött:
"Reggeli öltözködésnél:
- Tessék kicsim, húzd fel ezt a pólót!
- Mi van rajta?
- Ezen? Hát, ennek nincs mintája.
- Ááááá, az nem lesz jó!"

Ezek után mit tehet a szülő aki azt akarja, hogy a gyermeke hordja is a ruháit?! :-)
A korábban már emlegetett "Herbszeit" könyvben találkoztam az ötletadó figurával. Teljesen beleestem a dekopírfűrésszel kivágott mosolygós, karmaiban mécsest himbáló denevérbe, de fűrész és megfelelő alapanyag hiányában elnapoltam a projektet. Aztán rájöttem, hogy őkelme teljesen jól passzolna egy pólóra is. Elővettem a textilfestékeket és nekiláttam. Volna. Csak éppen nem volt barnám. Sebaj. Google a mi barátunk, aki megmondja, hogyan lehet kikeverni a barna színt. Szerinte: barna = piros + zöld, = piros + fekete, = zöld + sárga + fekete. Magam részéről az első verziót választottam. Nem mondhatnám, hogy jól döntöttem. Mármint abból a szempontból biztosan nem, hogy a kapott színnek a barnához semmi köze nem volt, ellenben a végeredmény a szerintem a tökéletes denevérszín lett :-).
Mivel anyagra ecsettel még soha nem festettem, voltak erős kétségeim, hogyan is fog ez menni, de a festékekhez kapott műszálas ecset tökéletesen működött.

Minden színt külön festettem, megvárva az előző kör száradását, de így is elkészültem két este alatt. Szóval teljes sikerélmény! Főleg, hogy amikor ZZ meglátta, azzal kezdte: "Milyen aranyos denevér! Kié ez a ruha?" :-)


1 megjegyzés:

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.