2012. október 15., hétfő

Gyöngyfa

A gyerekes lét egyik igen kellemes mellékhatása, hogy az ember lánya nyugodt szívvel részt vehet a különféle aprópóból rendezett, gyerekeknek szánt kézműves programokon  és kipróbálhat teljesen új technikákat is (meggyőződésem amúgy, hogy ezt az anyukák többsége sokkal jobban élvezi, mint a gyerekek :-).
Egy ilyen alkalommal ismerkedtem meg a gyöngyfa készítés alapjaival, amit mindenkinek szívesen ajánlok, mert egyszerű, gyors és a végeredmény nagyon mutatós!

Drót, gyöngyök, egy alapul szolgáló nagyobb kő és némi ragasztó kell csak, és már kezdhetjük is. A tervezett fa méretéhez igazodó hosszúságú szálakat vágunk a drótból, majd fogjuk az első szálat, kettéhajtjuk és felfűzzük az első gyöngyöt középre. A gyöngy alatt a két drótot szorosan megtekergetjük, majd amikor úgy gondoljuk, hogy elég nagy a távolság, jöhet a következő gyöngy. Megint tekergetünk, megint gyöngy és így tovább. Egyedül arra kell ügyelni, hogy a drót végén hagyjunk bőven gyöngymentes helyet, mert abból alakul majd ki a fa törzse. Annyit szálat készítsünk, amennyi ágat szeretnénk a fácskának. Amikor mind elkészült, csokorra fogjuk és a gyöngymentes részeket szorosan összecsavarva kialakítjuk a törzset és a gyökereket. Ragasztóval rögzítjük a kőhöz és végül eligazgatjuk az ágakat. Tadamm, elkészült:


Készülhet egy színből vagy tarkán, piciben vagy nagyban, egyforma vagy különböző méretű/formájú gyöngyökből vagy akár egy elszakadt régi borostyán nyakláncból is :-).

2 megjegyzés:

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.