2012. október 24., szerda

Tököt faragtunk

Életünkben először, de messze nem utoljára :-). Már többször szemeztem, a gyönyörű narancssárga "Halloween" tökökkel a zöldségesnél, de csak most jutottam el odáig, hogy attól még, hogy a "Trick or treat!" jelenséget itthonra nemigen tudom elképzelni, azért tököt faragni lehet. Tök - ősz - dekoráció - faragós buli :-).

A tökök beszerzését követően összeszedtük a faragásra szánt eszközöket és a teljes felszereléssel átvonultunk a papáék kertjébe, ahol csatlakoztak hozzánk az összes nagyszülők és az unokaöcsi is. Így voltunk két nem túl nagy tökre heten... Sürgősen el is döntöttük, hogy jövőre mindenki kap saját alapanyagot, mert az azért kaland, amikor egy 3 és egy 4 éves közösen veri gumikalapáccsal azt a kiszúró formát a tökbe, ami amúgy az én kezemben van :-).
A célszerszámok amiket felhasználtunk: kis fűrész (a tökök kalapjának levágásához), kanál (a belső részek eltávolításához), fém kiszúró formák (az egyik tök dekorálásához), gumikalapács (hogy a fém forma belemenjen a tökbe), csípőfogó (hogy  ki is jöjjön), kerek halpikkelyező kés (a tök falának vékonyításához, hogy átüssék a fém formák), filéző kés (a "szabadkézi" mintázáshoz), kerek lyuk vágó valami, a papa szerszámai közül.
Az egyik tökbe a két gyerek által válogatott formák kerültek (komoly eredménynek könyveltem el, hogy sikerült lebeszélni őket arról, hogy a műanyag formákat is bekalapálják a tökbe), a másikat a felnőtt férfi részleg faragta. Őszintén szólva nem tudom, ki volt a leglelkesebb :-D.

Íme a végeredmény (a háttérben díszkáposztával):


Működés közben:

Jövőre újra faragunk, a papa már kilátásba helyezte, hogy akkor bevetjük a bojlifúrót is :-D.

2 megjegyzés:

  1. Nagy élmény lehetett. Olyan élvezetesen írtad le, hogy látom magam előtt, ahogy szegény tököket letámadjátok. Mi gyerekkorunkban faragtunk a tesókkal. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg az volt! Örülök, hogy írásban is "átjött" :-).

      Törlés

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.