2012. november 12., hétfő

Fény a dobozból

A hétvégén két dolog is történt: egyrészt a töklámpásaink végleg átadták magukat az enyészetnek, másrészt lasagnét főztem. Mi köze a kettőnek egymáshoz :-)? A lasagna egyik alapanyaga nálam a konzerv paradicsom, amiből egyszerre kettőt is elhasználtam. Így ott maradt a kezemben két pofás kis doboz, amikről eszembe jutott, hogy egy régebbi Praktika magazinban egyszer megcsodáltam a konzervdobozból készített világító alkalmatosságokat. És már meg is volt, mi lesz a tökök utódja :-).

A dobozokról leszedtem a papírt, megtöltöttem őket vízzel és beállítottam a fagyasztóba. Amíg megfagytak, előkészítettem a szerszámokat: konkrétan mindent aminek hegyes volt a vége és egy kalapácsot. Az első dobozon még kísérleteztem mindenféle formát maga után hagyó dolgokkal (pl. csillagkulcs, háromszöges reszelő stb.), de aztán rájöttem, hogy a legmutatósabb mintákat akkor lehet kapni ha egyszerűen köröket ütögetek egymás mellé. A második dobozt így már csak azzal díszítettem. 


Amikor megszavaztam, hogy elég lyuk van már a dobozokon, megvártam amíg kiolvadt belőlük a jég, majd kívülről lefújtam fehér akrilfestékkel. elfoglalták helyüket a párkányon, kaptak egy-egy mécsest, mi pedig csodaklassz fényeket!



Ahogy egyre hosszabb a nap sötétségben töltött része, egyre jobban értékelem a mindenféle lámpásokat, úgyhogy ezek is belopták magukat a szívembe :-).

9 megjegyzés:

  1. Én is gyűjtögetem a konzervdobozokat, de még nem jött el az idejük. Viszont ez a fényes ötlet tetszik, én is igénylem ilyen időben. :)

    VálaszTörlés
  2. Válaszok
    1. Nekem is nagyon tetszett, főleg mert ez is újrahasznosítás :-)

      Törlés
  3. Szia! én csak azt szeretném kérdezni, hogy miért kell bele vizet fagyasztani? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Azért, mert ahogy ütöd bele a formákat, azzal behorpadna a doboz oldala is. A jég viszont megtartja :-) (Előfordul, hogy a fagyasztás közben a doboz alját kicsit kinyomja a jég, de az visszaüthető nyom nélkül.)

      Törlés
  4. Hangulatosak (és köszi a vizes ötletet)!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm és nagyon szívesen :-)!

    VálaszTörlés

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.