2012. november 19., hétfő

Írisz - tulipán

Az elmúlt hetekben először talán Sucikánál, majd több blogon is olvastam az "iris folding" technikáról, ami tulajdonképpen nem más, mint meghatározott formára - az írisz köré - rendezett papír patchwork. Kisebb darab színes papírok felhasználásához tökéletes, ráadásul látványos eredményt lehet elérni vele relatíve kevés idő alatt. 

A kipróbáláshoz éppen kapóra jött anyukám névnapja. Az ő képeslapjához választottam egy dupla tulipános mintát és négy féle papírt: három mintásat és egy simát. A mintát először snicerrel óvatosan kivágtam a kartonból, majd alá tettem a sablont és kezdődhetett a papírcsíkok helyezgetése a megfelelő sorrendben. Durván két órát vett igénybe, amíg teljes egészében elkészült a képeslap és ilyen lett:


Nekem tetszik és anyukámnak is nagyon bejött :-). Üdvözlőlapok készítéséhez az iris folding ideális technika - szinte sajnálom, hogy az idei karácsonyi lapjaink már elkészültek, de biztos lesz még alkalom, amikor használni fogom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.