2012. július 2., hétfő

Levendula buzogány egyszerűen

Végre-végre a levenduláink szemmel is látható mennyiségű virágot hoztak miniatűr kertecskénkben! Hétvégén le is szüreteltem őket. Hogy miért is pont most, annak roppant tudományos magyarázata van. Rákerestem, hogy mikor is van itt a levendulaszedés ideje. Találtam is két oldalt, az egyiken szent meggyőződéssel állította valaki, hogy lehetőség szerint teljes kivirágzás előtt, míg a másikon legalább ekkora vehemenciával érveltek amellett, hogy majdnem elszáradva kell leszedni a virágokat. Ezek után lementem a kertbe és ránézésre úgy döntöttem, hogy most éppen tökéletes leszedési idő van :-) 


A levendulabuzogány készítését Maria útmutatója alapján próbáltam ki. Nem mondom, hogy a világ legegyszerűbb dolga, de azért bele lehet jönni. Csak sajnos van a leírásnak egy nagy hibája. Úgy kezdődik, hogy végy hosszú szárú levendulát... Na most, az én levenduláim sajnos nem tudták, hogy hosszú szárat illett volna növeszteniük, így nem is vitték túlzásba a dolgot. Így viszont kitalálhattam a buzogányosítás egyszerű módját :-) Elővettem egy régebbi virágcsokorból megmentett muszlin szerű anyagot, ami ráadásul pont lila volt. Kis csokorba fogtam a levendulát és fejjel beleállítottam egy négyzetre vágott anyagdarabba. Az anyagot szépen felhajtogattam, eligazgattam és egy darabka fonállal megkötöttem. A rögzítést elrejtettem egy kis rózsaszín dekorzsinór alá és már készen is volt. És roppant módon elégedett vagyok vele :-). Nem potyog, illatozik és szerintem még csinos is! Reszkessetek molyok!!!

2 megjegyzés:

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.