2011. március 7., hétfő

Csipkebetétes ajtónlógó

Újrahasznosítós mese következik :-). Egyszer néhány éve, kaptam egy szépséges csipkés melltartót. Nagyon imádtam, de mára már eljárt felette az idő és a bélés anyaga olyan szinten elhasználódott, hogy búcsút kellett vennem tőle. De a csipkéje még most is olyan gyönyörű fehér és hibátlan volt, mint új korában, így azt - bár nem volt túl nagy darab - nem volt szívem kidobni.

Most hétvégén - miközben némileg bosszankodva realizáltam, hogy továbbra sem tudom megfelelően felmérni, hogy mit, mennyi idő alatt tudok elkészíteni, így lemaradtam Manka karácsonyi blogjának februári fordulójáról - hímzés közben beugrott, mire is lehetne felhasználni a kis csipkét.

Kiszabtam piros filcből 2-2 szívet, fenyőfát és gömböt; aztán mindegyikből egyet kivágtam úgy, hogy kb. egy cm-es kerete maradjon. Férc öltésekkel ráerősítettem a csipkét, majd összeöltögettem a a formákat és egy ezüstös szalagot. Ennyi :-).

Nagyon egyszerű, gyorsan kivitelezhető és szerintem mutatós is. Néha kell ilyesmi is, ha már a hímzés nem valami szapora :-)!

2 megjegyzés:

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.