Talán egy vásáron találkoztam először már jó pár éve a töki pompossal. Jófajta krumplis kenyértészta, tejföl, fokhagyma, sok szalonna és lilahagyma, kemencében kisütve... Szerelem első kóstolásra :-)
El nem tudom képzelni, hogy eddig miért nem sütöttem itthon, de tegnap eljött a nagy nap! Kemencém ugyan nincs, így maradt a sütő, de ez semmit nem rontott a végeredményen. Az eredeti recepthez képest - amit ismét Limarának köszönhetek - két apróságon változtattam: egyrészt sima helyett füstölt sajttal készítettem, másrészt fokhagyma rajongóként az 1 gramm fokhagyma helyett két gerezdet használtam.
A maradék tejfölös, fokhagymás, füstölt sajtos mártást a kész pompos mellé tálaltam, egy csepp nem maradt belőle!
A délutáni, esti sütésekkel csak egy gond van: mire kész leszek semmi fény nincs a fényképezéshez, másnapra viszont amikor fény lenne már nincs mit megörökíteni. Vagy ennek inkább örüljek?
Hát ez igazán ínycsiklandó lehetett!
VálaszTörlésA kő bedrótozását kérdezted. Küldj egy emilt, mert én nem találtam nálad.
salgo999@citromail.hu