2010. január 22., péntek

A naaagy falvédő

- Ott lenne a kiságy, mellette a pelenkázó és felettük a falvédő.
- A falvédő?

- Ühüm. Tök jó lenne, nem?

- De igen. De nem lesz túl nagy?
- Nem, 120+60 az csak 180 centi.

- Te csinálod?

- Persze. Különben is tudod te mennyibe kerülne ha megrendelnénk egy ilyen óriásit???

Volt egy kósza ötletem, hogy pachwork falvédő kellene, de még idejében eszembe jutott, hogy az, hogy van egy könyvem a foltvarrásról még messze nem jelenti azt, hogy tudok is olyat. Főleg, hogy varrógépem sincs.

Na, akkor: mi az az anyag, amit nem kell szegni, nem bomlik és sok színben fellelhető?
Úgy is van: a filc.

Mivel bevallottan állatimádó vagyok, a téma is adott volt, úgyhogy nekiláttam. Készült oroszlán, elefánt, víziló, teknős, zsiráf valamint az esélyegyenlőség jegyében (nem csak a közvélekedés szerint cuki állatokat szeretjük!) kaméleon, kígyó és krokodil, némi pálmafával és napocskával körítve. Simán el lettem volna még vele a 40. hét végéig, de ZZ-nek esze ágában nem volt kivárni ezt az időt. Így kis késéssel és némi (nagy)anyai segítséget igénybe véve készült el a nagy mű :-)




Khm, Z felvetette, hogy egy "ilyen volt" képet is feltehetnék egy üres falról és egy nagyobbacska pénzkupacról... No igen, látnék fantáziát a filc gyártásban :-)

Nagyjából itt is lenne a történet vége, ha... Ha ZZ - aki immár elérte a "két lábon járó ember" szintet - megelégedett volna annyival, hogy boldogan mutogatott az állatokra. De nem, ő ragaszkodott a közelebbi kapcsolathoz, úgyhogy nemes egyszerűséggel belekapaszkodott a hozzá legközelebb eső és amúgy jobb sorsa érdemes kígyóba, ami megadóan levált a falvédőről (ezért is hiányzik a képről :-). Ebből a finom célzásból rájöttem, hogy valamit tenni kéne.
A falvédő áthelyezését elvetettük, úgyhogy a terv a következő: állatokat egyesével leszerelni, hátlappal és tömővliessel három dimenzióssá tenni, hátukra tépőzárat varrni - meg ha már úgyis itt vagyok, némi új növényzettel feldobni az eddigieket.
Nem lesz egy gyors meló, de mint tudjuk az otthon lévő anyukák úgyis ráérnek :-P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.