2014. február 23., vasárnap

A tálca új élete

Jó pár éve kaptunk ajándékba egy hand made tálcát ZZ keresztanyukájától. Szerettük, jó sokat használtuk, így került szegény olyan állapotba, hogy egy idő után rendszeres konyhai használat alól felmentettük és helyette ZZ kincseit tároltuk rajta a költözésig. Aztán ez is bekerült egy dobozba, ahol arra várt, vajon mi lesz vele.
A gardróbban rendezgettem a kiegészítőket, amikor eszembe jutott egy cikk és erről a tálca. Sajnos genetikailag hajlamos vagyok minden vízszintes felületet telepakolni, így ehhez képest egy tálcára korlátozni magamat már kifejezett fejlődésnek tűnt :-).

Ráment pár órám, amíg felszedtem a tálca belső lapjának burkolatát, de ez egyben tökéletes relaxáló terápiás gyakorlatnak bizonyult, úgyhogy nem bántam. A bontást követően szükséges volt még némi csiszolás is, hogy simább felületet kapjak. Ezt követően viszont már jöhetett is a festés. Szerencsére az időjárás már lehetővé tette, hogy az udvaron dolgozzak a csodás bronzos színű sprayfestékemmel (a múltkori festés után a fiúk egy fél napig húzták az orrukat, a folyamatos szellőztetés ellenére is).

A tálca közepére szabtam egy merevebb kartont, majd azt borítottam be műbőrrel, amibe a rövidárus kirakatában botlottam bele és olyan szinten passzolt a tálcához, hogy egyértelmű volt, erre van szükségem. A belső részt elkészülte után már csak be kellett ragasztani a tálca aljára és elkészült a nagy mű.


A tálca mellett egy parafatáblát is átfestettem (ez került a tálca felett a falra) és meg kell mondanom, roppant elégedett vagyok a végeredménnyel :-). 

2 megjegyzés:

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.