2014. február 6., csütörtök

9 hónap

Ha jól számolom pontosan ennyi telt el a legutóbbi bejegyzésem óta - mondhatnám nehéz szülés volt... Rengeteg dolog történt az életünkben, az utóbbi hónapok kb. a rohanásról, egyeztetésekről, tervezésekről, áttervezésekről, beszerzésekről szóltak, de ez mind kellett az új otthonunk megalapozásához.
Mire elkészült a konyhánk, már elvonási tüneteim voltak sütés-főzés terén. Időközben beköszöntött a hidegebbik verziójú tél is és ez, valamint a költözés során talált lejárathoz közeledő ámde bontatlan ropogós mogyoróvaj egyenes úton vezetett az idei évi első adag házi kekszhez.

Mogyoróvajas keksz

Hozzávalók:
16 dkg ropogós mogyoróvaj
12,5 dkg puha vaj
12 dkg barna cukor
2 ek méz (nálam gesztenyeméz)
2 tk házi vaníliakivonat
1 tojás
10-10 dkg Graham és "sima" liszt
1 tk szódabikarbóna

A hihetetlen bonyolultságú elkészítési mód pedig a következő: a fentieket robotgéppel keverd össze, majd keverj bele 5 dkg apróra vágott étcsokit.
A masszából kiskanál segítségével pakoltam diónyi darabokat a sütőpapíros tepsibe, majd próbáltam belőlük kekszre emlékeztető valamit formázni kb. fél cm vastagságban. (Terülni fog, úgyhogy ne túl sűrűn!)
Légkeveréssel, 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig kell sütni, hogy szép barna és hűlés után ropogós legyen. 

Aki eddig kóstolta, mind megkérdezte: "És hol lehet mogyoróvajat kapni?" (Nálam a megfejtés a Lidl és az amerikai napok, de gondolom máskor/máshol is kapható.) Fénykép? Talán legközelebb. Ha elég gyors leszek :-).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.