2012. december 20., csütörtök

Téli dekor itt és ott III.

Az idei év egyik kedvence lett nálunk a házilagos műanyag medalionból készített ablakdísz. Roppant büszke vagyok rájuk, mert abszolút újrahasznosított és mégis igen csinos dekorációk lettek (ráadásul még nem láttam korábban másnál, úgyhogy megszavaztam, hogy saját ötlet :-). Egyetlen hibájuk, hogy borzasztóan nehezen fotózhatóak...

Először is nézzünk körül a hűtőben. Ha a család rendszeresen fogyaszt fél literes joghurtot, tejfölt stb.-t akkor nyert ügyünk van, az alapanyag grátisz az ölünkbe hullik :-).
Nálunk ez volt a helyzet, úgyhogy a begyűjtést követően a megszerzett átlátszó műanyag tetők peremét levágtam. A leendő díszek belső oldalát bekentem dekupázs ragasztóval, megszórtam némi csillámporral. (A képen látható kis fiolát idestova két éve használom és még több, mint a fele megvan - nagyon kiadós.)


Belülre illesztettem a szalvétából kivágott képeket és még egyszer átkentem a ragasztóval, hogy mindenhol szépen kifeküdjön. Került belülre egy fehér papír is, hogy szebben látszódjon a minta, majd összeragasztottam a két tetőt a pereménél fogva.


Az illesztésre ezüstös dekorcsipke került, majd száradás után átböktem egy nagy tűvel és ezüst szálra fellógattam. Ennyi :-) És imádjuk őket.

4 megjegyzés:

  1. Még én sem láttam másnál, de így, úgy is nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  2. SZUPER ötlet! és az a pingvines ♥!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szuper lett! Mi üvegfestékkel készítettünk hasonló díszeket, de jövőre tuti, hogy ilyet is készítünk. Kár, hogy csak most tetted közzé. Én sem láttam még ilyet sehol, úgyhogy gratulálok az ötlethez és a szép kivitelezéshez. :))

    VálaszTörlés

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.