2012. augusztus 13., hétfő

"Minden nap megtanulok egy új szót. A mai napra felírt szó: "

Nyelvlapoc. Na jó, az idézett mondatot Angelo Provolone nem éppen így fejezte be :-). Az Oscar amúgy Sylvester Stallone messze legjobb filmje, amiben ráadásul nem hullanak az emberek, mint az őszi falevelek, szóval ha valaki még nem látta, mindenképpen csak ajánlani tudom!

De térjünk vissza a nyelvlapocra. Levendulalánynál találtam a jégkrém pálcikákból készített kirakó ötletét (ő meg egy régebbi újságban, ilyen az információáramlás :-). ZZ-nek viszont ezek a pálcikák még túlságosan picik lennének, így jutott eszembe eggyel nagyobb kiadása, ami eddig roppant népszerűtlen volt mifelénk, mert csak a gyerekorvos eszköztárából ismertük. Spatulaként. Ahogy viszont a gyógyszertárban nem ismerték. Na, ekkor tanultam meg az új szót. Az orvosi eszköz,amit az előbb körülírtam az ugyanis nem más, mint a nyelvlapoc.

Amikor megvolt az alapanyag, elővettem a múltkoriban megnyirbált Lego katalógust és kerestem belőle egy jónak tűnő képet (igaz, hogy ez éppen Duplo, ámde állatkertes így elnézzük neki). Felragasztgattam a spatulákat dekupázsragasztóval, majd préseltem a "Szakácsok könyve" alatt egy délutánt. Körbevágtam, lelakkoztam, hagytam száradni és kész.


Jó döntés volt a nagyobb méret, még így sem annyira egyszerű a kirakása :-). Szóval családilag megállapítottuk, hogy a nyelvlapoc egy nagyon jó alapanyag. Ezt pedig...

..."Persze, hogy tudtam, csak nem sejtettem!" :-D


4 megjegyzés:

  1. SZUPER lett!
    Én is tanultam ma egy új szót hála Neked :).
    (2 azonos Lego vagy hirdetési újságból jó kis memóriajáték készíthető)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy nem csak nekem volt újdonság :-)!
      A memó tök jó ötlet, lehet nekiesek annak is valamikor!

      Törlés
  2. Hűű, de jó lett!! A legjobb helyre ment az ötlet :-) Hol tudtál ilyen csodaalapanyagot venni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gyógyszertárban :-D. 100db-os kiszerelés és teljesen vállalható az ára is (380,- Ft volt az egész), szerintem megéri a befektetést :-). Köszi mégegyszer az ötletet!

      Törlés

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.