2011. szeptember 27., kedd

Segítsünk együtt! - JÁTÉK

Régóta tervezgetem már, hogy megrendezem az első játékomat. Hogy kissé rendhagyó lesz? Annak is oka van...

"Aztán bemegyek egy házhoz. Már várnak, megbeszéltük. Varrásba, hímzésbe kezdünk, ez az első lépés, velük próbálom először. Testvérek. Kipakolom a hímzőfonalakat, és megmutatom a keresztszemes öltést. Egy sor után átadom. Az asszonynak remeg a keze. Próbálja. Nagyon akarja. Nem megy. Semmi gond. Visszabontjuk. Mutatom egyszerűbben. Így már lassan megindul a dolog. Fél óra, és mindhárman hímezünk. Örülnek. Én is. Közben beszélgetünk. Tervekről, lehetőségekről, gyerekekről, az életről."

A fenti sorokat L. Ritók Nóra blogján olvastam. Nagyon tisztelem Nóri munkáját, nem tudom mekkora lelkierő kell ahhoz, hogy napról napra évek óta képes legyen harcolni egy ügyért, amire annyian mondták már, hogy reménytelen. Nagyon tetszik, hogy munkatársaival együtt nem csak halat, hanem hálót is próbálnak adni a mélyszegénységben élő embereknek. Ehhez lenne egy újabb eszköz a hímzés, varrás. Eszembe jutott, hogy van néhány olyan fonalam, anyagom, amiket talán tudnának hasznosítani; aztán eszembe jutott az is, hogy talán másoknál is akad ilyesmi :-).

Tehát jöjjön a JÁTÉK, illetve a részvételi feltételek:
1. Küldj segítségképpen Nórinak és csapatának alapanyagot (fonalat, kongrét, vásznat, tűt, rámát, bármit :-), amit hímzéshez használhatnak (mennyiségi feltétel nincs, ha csak egy fonal, azzal is tudnak már dolgozni)!
A cím: Igazgyöngy Alapítvány, 4100 Berettyóújfalu, József Attila u.11.
2. Hirdesd meg a játékot a blogodon, hátha mások is szívesen csatlakoznának!
3. Hagyj egy kommentet itt nálam, hogy tudjam, kiket is kell a kalapba tennem :-).

Határidő: 2011. október 28.
(azért ilyen hosszú, hogy oda is érhessenek Nóriékhoz a pakkocskák)

És amit kisorsolok azok között akik részt vesznek az alapanyag gyűjtésben: egy Dimensions készlet a Gold Nuggets kollekcióból, a "Watering can profusion" (khm, a csomagolása kissé viharvert, de teljes és tökéletes állapotú készlet, ami csak egy lelkes hímzőre vár :-).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.