2011. január 14., péntek

Lélekmelegítő

Azt hiszem mondhatjuk, hogy a múlt év vége és ennek az évnek az eleje nem sikerült túl jól. ZZ már majd egy hónapja esik egyik betegségből a másikba és bár nagyon jól tudom, hogy ezek a bajok kutyagumik ahhoz képest amiken mások nap mint nap átmennek, azért nem viselem túl jól. Szóval néha - főleg a ködös, szürke, náthakezdeményes napokon (mert naná, hogy megint elkaptuk mi is) - nagyon kell, hogy legyen valami ami ki tud rángatni az önsajnálgatásból.

Miután a fenti céllal megnéztük az Oscart, a Mamma Miát, a Görögbe fogadva-t - lendüljünk túl ezen a rémes fordított címen, az eredeti: My life in ruins - és a Bazi nagy görög lagzit, egy sorozat következett: az Anne.
Zöld Orom és a vörös hajú kis árva lány története nagy kedvencem volt már sok-sok-sok éve is, amikor a TV levetítette. Pont megfelelő mértékben romantikus, nevettető és szomorkás. Utána éveken át vadásztam a könyvben megjelenő részeit. Úgyhogy most el is olvastam szépen sorra őket - csak azt sajnálom, hogy egyszerre olvasni és hímezni nem tudok!

A filmek és könyvek mellé egy jó pohár házi forró csoki és egyből szebb a világ :-)!

Házi forró csoki por

25 dkg barna cukor
15-20 dkg étcsokoládé (én 81%-osat használok, de legalább 70%-os mindenképpen legyen)
2-3 ek jó minőségű keserű kakaópor (20-22% kakaóvaj tartalommal)
1 rúd vanília belseje vagy 1-2 zacskó bourbon vaníliás cukor

A csokit összetördelem, bepakolom a késes robotgépbe, hozzáteszem a többi alkotóelemet és addig járatom, amíg szép apró lesz. Jól záródó dobozba kerül, onnan pedig bögrébe. Pár kanál forró tejben kezdem el feloldani, aztán adagolom hozzá a többi meleg tejet, tapasztalataim szerint így oldódik a legjobban. (A por egyébként sokáig eláll - már ha esélye van rá!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.