2010. november 21., vasárnap

SAL Sophieval 2.5

Végre elkészült a SAL második része is, egyben a harmadik felével. Hogy miért a felével? A harmadik rész második fele a "Noel" felirat. Ezzel alapvetően két gondom van: valahogy nem igazán kedvelem a a "szöveges" hímzéseket (a másik ilyen zizim, hogy abszolút nem értem a mintakészítők ABC iránti rajongását, amivel _bármilyen_ témájú mintában megtalálják annak a lehetőségét, hogy rátegyék a betűket :-); másrészt ha már mégis szöveg, akkor legalább magyarul legyen. Úgyhogy azt találtam ki, hogy megvárom a minta hátralévő részeit, kihímzem és a maradék hely függvényében meglátom, hogy mi kerüljön a Noel helyére. Egyébként oda vagyok ezekért a hópelyhekért, csillagokért!



A SAL második részében ismerkedtem egy kicsit a metál hímzővel. Na, ezt nyugodtan párba lehetne kötni a selyem hímzővel - már a mi a macerát illeti. A selyem csúszik, a metál akad, "darabosan" hajlik. A selyemnél minimalizálni kell a kilógó végeket hogy ne bolyhosodjon, a metálnál viszont jól rá kell hagyni, hosszan lekötni, különben simán kibújik. Két szállal hímezve garantált, hogy bogot húz saját magára; és hogy mennyire nem anyagtakarékos azt leírni sem lehet. DE annyira mutatós, ünnepi, hogy az ember lánya csak sóhajt és reménykedik, hogy ha rutinos lesz, akkor azért könnyebben fog bírni vele :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.