2010. november 24., szerda

Óda a laminálóhoz

Szeretem a kütyüket. Határtalanul tudok lelkesedni minden első látásra roppant hasznosnak tűnő izé-bigyó és hogyishívják iránt mint például: pirográf, vágó/domborító gép, gomb behúzó stb. Aztán ha minden jól megy, józan ésszel végiggondolom, hogy mégis körülbelül mennyiszer is lenne használatban az adott gépezet, majd sóhajtok és otthagyom.
Hogy a laminálóval miért nem ez történt azt igazából nem tudom megmagyarázni. Nem volt nélkülözhetetlen a háztartásunkból (ezt bizonyítja az is, hogy a vásárlását követően kb. egy évig állt a szekrényben erősen kímélő üzemmódban), mégis hazajött velünk az egyik bevásárlás alkalmával (a kép nem a sajátom, a teszveszen találtam az archívumban).

Aztán megszületett ZZ és ahogy cseperedett, egyre nagyobb érdeklődést mutatott a könyvespolc és az azon sorakozó könyvek iránt. Van is egy raklapnyi könyve, de ha rajta múlna, simán beköltözne a könyvesboltba. Minden alkalommal talál valamit, amit _feltétlenül_ haza kell hoznunk, különben országnak-világnak elpanaszolja milyen sanyarú sora is van őkelmének. Sajnos az utóbbi pár esetben olyan könyveket sikerült kiválasztania, ami - hogy finoman fogalmazzak - nem ütötte meg azt a szintet, hogy a polcra kerüljön.
Ilyenkor jön az alku, aminek a vége, hogy anya könyvet gyárt. Házilag. Igen-igen: a laminálóval. A recept valahogy így hangzik:
1. puhatold ki, hogy gyermeked milyen témájú könyvet szeretne (hazaviszemazautósaaat, a kiskutyásatszeretnéééd stb. szóval nem túl bonyolult :-)
2. keress hozzá sok-sok képet (ha van nyomtató a háznál, akkor az interneten küzdhetünk a bőség zavarával; ha nincs, akkor jönnek az újságok, szórólapok, reklámok és egy olló - ez a megoldás különösen szívem csücske, mert egyben újrahasznosítunk is)
3. rendezd el a képeket (ha akarsz, írj melléjük szöveget is)
4. üzemeld be a szerkentyűt
5. a kész lapokat lyukaszd és fűzd. És tadammm: kész.
A siker garantált, ráadásul mindenki elégedett. Gyárthatunk vele memóriajátékot, kártyákat, akár még házi társasjátékot is. Na ugye, hogy kellett nekünk a lamináló :-).


PS. Készült már nálam hímzett névtábla is. Azt is lamináltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.