2010. április 20., kedd

"Itt vagyok!" - ollóőr

Ez a kis ollóőr Polly mintája alapján készült, viszont az övéhez képest teljesen más színvilággal.
Első anyagfestési próbálkozásom alkalmával volt szerencsém megtapasztalni, hogy a színminta aminek alapján a festéket választom és a valóság sokszor köszönőviszonyban sincsenek egymással. (Ezért is jobb a természetes festőanyag: ott elve bizonytalan a végeredmény :-) .) Ezt a vásznat halványkéknek terveztem, ebből lett a királykékhez közelítő árnyalat... El is süllyesztettem a varrós ládám mélyére. Viszont pár napja a kezembe akadt és addig párosítgattam hozzá a fonalakat, amíg rá nem találtam erre a narancsos multikolorra. Szerintem - bár tény, hogy elsőre igencsak szokatlan, de - működőképesek együtt. Már csak azért is, mert ez a színkombináció egyértelműen elősegíti az ollóőri feladatok teljesítését :-).





Khm, ezúton kérem, hogy akinek van tuti tippje arra, hogyan kell szépen rejtett öltést csinálni, az ossza meg velem. Amit ezzel a picurkával összebénáztam, hát az valami tragikus :-S
Olló pedig azért nincs a képen, mert erős fotogén kézimunka olló hiányban szenvedek, de remélem, hogy nemsokára nekem is lesz valamilyen szépséges :-)

3 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon jók a színek. :))
    A rejtett öltést megmutattam régebben a varrószakkörös blogon, képekkel.
    http://varroszakkorritaval.blogspot.com/2010/02/lathatatlan-varras-ahogy-en-csinalom.html

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, hogy a mintámat használtad :)

    Elsőre tényleg szokatlan színösszeállítás, de nem rossz.

    Én az összevarrást a biscornu-nál használt öltéssel csináltam.
    A minta köré kontúröltéssel négyzetet hímeztem, majd ennek a kontúröltésnek az öltéseit varrtam össze.

    VálaszTörlés
  3. Lidércke, köszi :-) Meglestem a leírást, elméletileg én is így csinálom, csak a végeredmény nem akar ilyen kis egyenletes lenni. De akkor gyakorolok :-)

    Polly, szívesen :-) A biscornut eddig nem néztem, de sürgősen pótolom, hátha az lesz a befutó !

    VálaszTörlés

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.