2012. február 20., hétfő

Pont, pont, pont

Az egész úgy kezdődött, hogy ZZ rám nézett a hatalmas barna szemeivel és azt mondta: "Anya, csinálj nekem egy baglyos ruhát!" Nem állítom, hogy nem kerekedtek el a szemeim egy pillanatra, de mivel ZZ-nek kétsége sem volt afelől, hogy tudok baglyos ruhát csinálni, így egyértelmű volt, hogy fog ez menni :-). Kiindulásnak előkerestem egy sima fehér pólót, meglátogattam a város méregdrága hobbyboltját és beszereztem egy kis üveg barna textilfestéket, végül böngésztem egy elfogadható és kivitelezhető bagoly mintát.
A textilfestéssel kapcsolatban egyetlen régi tapasztalatom volt, jelesül, hogy az nem az én műfajom (máig nem értem, hogyan lehet egyenletes vonalat húzni anyagon...). Szóval az biztos volt, hogy nem a "klasszikus módon" kerül majd a bagoly a pólóra. Amikor a megoldáson agyaltam, eszembe jutott, hogy jó régen láttam valahol a neten olyan fali dekorációt, ami mindenféle pöttyökből állt össze. Miért ne lenne ez jó pólóra is? Első körben egy ceruza radírját próbáltam használni, de eredeti méretében sajnos túl nagynak bizonyult, így farigcsáltam egy kicsit rajta és a maradékkal kezdtem el pecsételni. Ez lett belőle:

Nota bene: ha ilyesmire adja bárki a fejét, legyen annyi esze, hogy a ruha két rétege közé az _elején_ tegyen be egy műanyag lapot, ha nem akar később azzal szórakozni, hogy a másik oldalról takarítja a foltokat...
ZZ amikor meglátta a - szerintem - végeredményt, először elkezdett reklamálni, hogy de ez még nincsen kész és hozta a festéket, hogy ugyan pecsételjünk már tovább mindenhova ahol még fehér rész van :-). Némi nehézségek árán ugyan, de meggyőztem, hogy ez bizony már készen van. Erre a következő reakciója az volt: "Anya, csinálj nekem egy vizilovasat is!" :-)

3 megjegyzés:

 1. Ez a bagoly ♥ nagyon JÓÓÓÓÓÓ !!! Kiváncsian várom a vízilovast is :)

  VálaszTörlés
 2. :))) de jó annak, akinek ilyen ügyes a mamája :))) !!!!
  Én is várom a vízilovas pólót :)))

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm, nagyon kedvesek vagytok :-)! Mutatni fogom a vizilovasat is (bár egyelőre még csak a hozzá való festék beszerzésén dolgozok :-D ).

  VálaszTörlés

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.