2013. április 14., vasárnap

Bábkészítés - A békakirály

A bábkészítés második állomásán az alapanyagos zacskóban a következők szerepeltek: nagy és kisebb darab színes papírok; színes filc és dekorgumi darabok; hurkapálcák és egy arany színűre festett fagolyó.
Ezúttal is először készültek el a bábok, aztán az egyes helyszínek (a kút, a palota ebédlője, a királylány hálószobája). Ez tökéletes megoldásnak bizonyult, mivel a gyerkőcök lelkesedése a bábokig kitartott, a szülők pedig ezt követően nyugodtan készítették a háttereket, míg a kicsik játszottak.
A szereplők közül a béka teljes egészében dekorgumiból készült; míg az öreg király, a királylány és a békakirályfi feje és karja dekorgumiból, ruhája, haja pedig filcből. A mozgatáshoz egy-egy hurkapálcát rögzítettünk hozzájuk (itt emlékeznék meg arról, hogy a kétoldalú ragasztó továbbra is a legjobb barátunk), méghozzá felülről, mivel ez a technika illett a később kialakított díszletekhez. Egy jó tanács: ha valaha filctollal akarnátok rajzolni dekorgumira, azt csak akkor tegyétek, ha tuti, hogy már nem fogtok hozzányúlni, különben a toll maszatolódik, de nagyon (így lett nekünk széles szájú kisbékánk és királylányunk :-).
A színhelyek mindegyike megáll a saját lábán (támaszték a kút, az asztal és az ágy), a mélysége miatt pedig a bábok be tudnak menni az egyes helyekre. Nagy előny, hogy a díszlet összecsukható, így kis helyen elfér. 


Jól szórakoztunk: vágtunk, ragasztottunk, dekoráltunk; lett egy bábszínházunk és egy multifunkciós varázspálcánk (az aranygolyós bot), szóval bejött a program :-).

1 megjegyzés:

  1. Szeretnék egy díjat továbbadni neked. Ha van egy kis időd, kukkants be hozzám, légy szíves!

    VálaszTörlés

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.