2012. június 3., vasárnap

Amikor én még kislány voltam...

... akkoriban sok nyáron táboroztam. Az egyik ilyen táborozás alkalmával ismerkedtem meg a gyöngyfűzéssel. Mármint azzal a formájával, amiből nem nyaklánc-karkötő születik, hanem valami más.Valami térbeli. Valami jószág :-). Egészen konkrétan egy krokodil volt az első állatka, amit sikerült elkészítenem (mint annyi más gyereknek anno - emlékszem, hány kulcstartón láttam fityegni :-).
Aztán jött a KÖNYV, így nagy betűkkel: Jó játék a gyöngyfűzés. Van benne egy szuper kis gyöngytörténeti leírás, Kelemen István illusztrációi pedig szerintem egyszerűen imádni valóak. A mintáknak rengeteg fűzögetős órát köszönhetek, amint az látható is:


Sajnos az évek során az állatkertem több darabja is elveszett/elszakadt (ahogy ránéztem most a könyv borítójára, egyből beugrott, hogy hát persze volt nyuszi is, meg oroszlán is, meg...), de nagyon-nagyon örültem, amikor - anyukámnak köszönhetően - a fentiek előkerültek. Ééééés naná, gyorsan körbe is fotóztam őket :-) :



A másik nagy kedvenc könyvem a "Gyöngyből készült kabalák és talizmánok" volt, ennek az állatos részlegét is végigfűztem, beleértve ebbe a kínai sárkányt is. (Sajnos, annak egyelőre nincs nyoma, de talán még nem reménytelen a felbukkanása.)
Amióta előkerültek a jószágok ZZ rendszeresen játszik velük, utaztatja őket mindenféle járműveken :-). Nagyon jó nézni, bár nem tudom, meddig fogják bírni a strapát, hiszen akárhogy is nézem, van köztük jó pár darab ami már nagykorúnak számít... Ajvé, ilyenkor szoktam realizálni, hány éves is vagyok :-D.

4 megjegyzés:

  1. ÓÓÓÓÓÓÓÓÓ csúcsszuperek!!!

    VálaszTörlés
  2. Hú de jók! Nekem sose volt türelmem a gyöngyfűzéshez, de mindig elvarázsolnak mások munkái. Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, ha hímezni van türelmed, ehhez is lenne :-DDD Köszönöm!

      Törlés

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.