2012. május 29., kedd

Dekoráció eperszezonra

Egyik nap ZZ kezébe akadt néhány karácsonyi dekorációs hópehely, pár perc múlva pedig arra lettem figyelmes, hogy éppen a szekrény ajtajait díszíti velük. Erről eszembe jutott, hogy szégyen-gyalázat, de húsvét óta igazából semmi szezonális dísz nem készült nálunk. Az egyértelmű volt, hogy ez így nem maradhat - úgyhogy kitaláltam az eperszezoni ajtókoszorút :-).


A szelektív szemetesünkből vissza vettem két nagyobb kartonpapírt (megveregettem a vállam az újrahasznosítás miatt) és kerek koszorú formát vágtam belőlük. A két karikát összeragasztottam, hogy legyen tartása - ezzel az alap készen is volt. Lefestettem fehér akril festékkel (mint utóbb kiderült tökéletesen feleslegesen, mert nem látszik ki egy parányi része sem, de sebaj...). Színes, mintás zöld papírokból lyukasztottam jó sok szívecske formát (vághattam volna nyilván leveleket is, de ez valahogy hatékonyabbnak tűnt :-) és szépen elrendezgettem őket az alapon. Ezt követően elővettem fa jószágainkat és kiválogattam néhány katicát, ZZ pedig ragaszkodott hozzá, hogy egy szitakötő is kerüljön közéjük.


Az epervirágokkal elég sokáig próbálkoztam: készült egy verzió papírból, egy másik pici gipsz formákkal, de egyik sem volt az igazi. Végül zsenília drótból hajtogattam meg azt a végső változatot, ami felkerült az ajtódíszre néhány eper társaságába.


És tadammm, kész a nagy mű! Szezonális, epres, vidámságos - határozottan erre volt szüksége az ajtónak :-)!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon helyes lett, a szitakötőnek tényleg ott a helye:)!
    Mekkorák a levelek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :-)
      XXL-es a lyukasztóm, így a szívek darabja 7,5*5 cm-es.

      Törlés
  2. Köszi, csak azért kérdeztem mert nem tudtam méretileg hova tenni a koszorút:). De ezek szerint nem egy pirinyó darab, eredetileg - a lyukasztó miatt - nagyon picurnak képzeltem!:)

    VálaszTörlés

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.