2012. május 23., szerda

Amikor az ember tervez...

...csak épp egy-két "apróságot" kifelejt a számításból, na akkor fordulhat elő az, hogy lekési a határidőt. Nem kicsit, hanem nagyon. Pedig borzalmasan utálom a késést és a pontatlanságot, úgyhogy bujdokolok is magam elől egy ideje.

De a lényeg, hogy végre-végre valahára végére jutottam Manka SAL mintájának - természetesen a végső formába öntés még várat magára, de már annak is nagyon örülök, hogy maga a hímzés is elkészült.


Őszintén meg kell mondanom, hogy megszenvedtem vele rendesen. Nem a minta miatt, hanem az fonalválasztásom sikerült elég gyatrán. Kézzel festett multicolorral dolgoztam, ami elméletileg narancs-kék színekben pompázik, a gyakorlatban viszont ez csak az első pár méterre volt igaz. A többi részen volt piszkosszürke, zöld és fehér is, amiket csak úgy tudtam elkerülni, hogy össze-vissza aprítottam a fonalat, hogy ne kerüljön bele olyan aminek aztán semmi keresnivalója a mintában. Ennek egyenes következménye, hogy egyrészt nagyon pipa voltam, másrészt erre a mintára ráment a teljes! bobinányi fonalam (na, nem mintha még lett volna kedvem valaha is a kezembe venni újra). Életemben nem jártam még így fonallal és őszintén remélem nem is fogok, mert ez a mostani eset gyakorlatilag a teljes hímzőkedvemet gallyra vágta.

No, most hogy kiírtam magamból a mérgemet, az nyilván nem járja, hogy ilyen negatívan fejezzek be egy írást, úgyhogy jöjjön néhány vidámító - ugyanakkor esetemben határozottan hímzést késleltető hatású :-) - képecske:

4 megjegyzés:

  1. Sajnálom a fonal miatti bosszúságot ... viszont nagyon szép lett a végeredmény :))

    VálaszTörlés
  2. A sok bosszúság ellenére nagyon szép lett a végeredmény!
    Jaj de jó, hogy nem az én fonalam:))).

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm (őszintén szólva nekem is nagyon tetszik) :-)

    Barbaral, igazából azért nem írtam le, hogy kinek a fonala volt, mert mint írtam is, ez volt az első eset, hogy komolyabb problémám volt; másrészt a kézzel festés olyan műfaj, amiben vastagon benne van a hibázás lehetősége (anyagot már én is festettem ugye :-); harmadrészt meg van az a mondás, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik :-P.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát a hibázásról én is tudnék mesélni és teljesen igazad van:))).

      A hímzés gyönyörű, remélem hamar visszajön a hímzős kedved!

      Törlés

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.