2011. augusztus 26., péntek

Egyedül nem megy

Ezt néha bizony be kell látni. Nagyon szerettem volna, ha ZZ szobájában minden dekorációt, kiegészítőt sajátkezűleg készíthettem volna el - de be kellett látnom, hogy előbb fog ballagni, mint ahogy a lista végére érnék... Szóval egyszerűsítettünk pár dolgon: így lett a falfestéses dekorációból falimatrica; hímzett magasságmérőből ragasztott; új immár nagyfiús egyedi falvédő helyett pedig futószőnyegből kivitelezett (plusz egy mágnestábla az időszakos dekoroknak). De azért néhány apróság készült kézzel is: a korábban már mutatott róka, egy kisautós névtábla a falvédőre (ezt majd még mutatom) és a kisszék.A kisszék, amit anno gyerekként még én használtam, úgyhogy nem egy fiatal darab. De valahogy nem volt szívem megválni tőle, bár teljes nagygenerálra szorult mielőtt ZZ birtokba vehette. Na jó, be kell vallanom, mindig vonzott a bútorfelújítás, így legalább kipróbálhattam ezt is :-) A szék új színeit is ZZ választotta, így kapott csiszolás és fakittes javítás után kék lazúr bevonatot a keret (három rétegben); és piros műbőr borítást a tűzött vatelinnel újra párnázott ülőrész és támla.Az új huzat egyébként elég szép kihívásokat hozott, kékfejű szög és kilós kalapács sem tudta átütni a vastag műbőr+fa kombinációt (el nem tudom képzelni, anno miből gyártották, de nem sajnálták belőle az anyagot :-), úgyhogy végül profi segítséget és tűzőgépet kellett kérni a befejezéshez (és még így sem lett tökéletes...). De a lényeg, hogy elkészült, és az új tulajdonos ünnepélyesen a szobájába fogadta :-).


És nem adom fel, vannak még terveim és meg is fogom valósítani őket - csak kell némi segítség: egyrészt, az időkibővítő feltalálásáig némileg át kell ütemeznem a teendőket; másrészt tudja például valaki, hol lehet régi fiókos hokedlit beszerezni?

3 megjegyzés:

 1. Na ez nekem is ismerős, amilyen dekorációkat annak idején kitaláltam ápdételni kellett mert gyorsabban nőnek a gyerkőcök, mint ahogy készen lettem volna vele:(.
  A hokedlit szerintem bolhapiacon érdemes keresni.
  Az időkibővítőre pedig vevő lennék:)))).

  VálaszTörlés
 2. Szépen felújítottad a széket!

  VálaszTörlés
 3. Barbaral, próbálkoztam már ott is, eddig nem túl sok sikerrel sajna. Egyébként rájöttem, tulajdonképpen az a baj h túl gyorsan nőnek a gyerekek :-)

  Hegemony, köszönöm :-)!

  VálaszTörlés

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.