2010. december 1., szerda

Adventi naptár

Azt hittem, hogy idén időben nekiálltam az adventi, karácsonyi előkészületeknek. Már november elején gondolkodtam, hogy milyen naptárat is készítsünk majd ZZ-nek. Aztán csak sikerült egy olyan fajtát választani, amit - egyszerűsége ellenére - csak teljes családi összefogással sikerült megvalósítani. Hogy miért?
Mert ehhez a naptárhoz nem más szükségeltetik, mint 24 WC papír guriga és ugyebár ez azért nem jön össze pár nap alatt :-) Szóval a lelkes nagyszülők heteken át hordták a gurigákat (egyébként minden elismerésem az övék, ugyanis szemük nem rebbent a kérésemtől és azt sem kérdezték, mihez gyűjtögetek :-) , így november 29-re meg is lett a szükséges létszám.

Jöhetett a végleges formába öntés: a gurigákra került egy réteg fehér krepp papír, majd egy csík színes karácsonyi csomagolópapír.


Z időközben egy jobb sorsra érdemes metszőollóval formára igazította a kertünkből megmentett hosszú ágat, aztán egyesével felkötözgette a meglepetésekkel ellátott "szaloncukrokat". A hengerekbe került: pászka, keksz, hűtőmágnes, buláta, Túró Rudi utalvány, dobókocka, matricák, mazsola, aszalt áfonya és még egy mini téli verses könyvecske is. Az elkészült ággal Z keringett egy kicsit a szobában, majd megállapítottuk, hogy erre aztán nincs helyünk, úgyhogy átmenetileg megváltunk az egyik fali képtől és annak a helyére akasztottuk fel. Aztán jöhetett a dekoráció (igen, utólag mert szeretjük bonyolítani a dolgokat) és november 30-án éjfél előtt pár perccel kész is lettünk...

"Kaptál meglepetést! Kibontsuk! Még egyet!" :-)

1 megjegyzés:

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.