2013. február 2., szombat

A dinoszauruszok kora

ZZ életében elérkezett a határtalan méreteket öltő dínó rajongás korszaka (van olyan gyerek aki ebből kimarad?). Gondolkodás nélkül sorolja a legkülönfélébb dinoszauruszok kimondhatatlannak tűnő neveit ("Mama, te ki tudod mondani azt, hogy Euoplocephalus?")

Így, amikor szembe találkoztam egy sima pamut pólóval, nem volt kérdés, hogy milyen mintát fog kapni :-). Dekorgumiból gyártottam egy stilizált dinoszaurusz alakot és azzal nyomdáztam a különféle színű ruhafestékeket. (Pechemre sikerült egy kis festéket mellé maszatolnom, úgyhogy fixálás előtt még foltot is tisztítottam.)


Aztán a dínó mánia jegyében ismételten gyarapodott ZZ puhus jószág gyűjteménye is. Anyukám volt az elkövető a "Little black teapot" által közzétett szabásminta alapján.


ZZ amikor meglátta ezt mondta: "Mama, ez egy nagyon jól sikerült Stegosaurus, csak lefelejtetted a farkáról a négy tüskét!" Hogy a képeken már vannak tüskék? Vannak bizony, mert drága anyukám azonnal orvosolta ezt a kardinális problémát :-).


Ha valakinek a gyerkőce hasonló kórságban szenved, jó szívvel ajánlom a Dinosaur Train - magyarul T-rex expressz címen megjelent - sorozatot és az ahhoz kapcsolódó weboldalt, ahol - igaz angol nyelven - letölthető színezők és egyéb feladatos lapok, valamint egy 75 (!) db-os - nyomtatható - ismeretterjesztő dínó kártya gyűjtemény várja a lelkes rajongókat. ZZ legutóbb aszerint rendezgette őket, hogy melyik melyik korban élt; előtte a növény-, hús- és mindenevőket válogatta szét; de volt már nagyság szerinti sorba pakolászás is. Mi meg győzzük követni :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.