2011. április 18., hétfő

Madárraj :-)

Ami soha nem jöhetett volna létre, ha nincs az én drága anyukám! Az történt ugyanis, hogy megláttam a 2008. áprilisi Praktikában ezeket a madarakat - kezdőknek is gyors siker címszó alatt - és megszavaztam, hogy ezeknek az elkészítése még nekem is menni fog.
Szóval: másoltam szabásmintát, kiszabtam a testeket és szárnyakat (összesen tizennyolc madárra valót ha már olyan egyszerű ugyebár). Na, itt pihent a dolog úgy egy hetet, amikor is egy hétvégén a kezembe akadt a ragasztófátyol, úgyhogy gyorsan felvasaltam a madártestekre a szárnyakat. Aztán újabb pihenő következett. Valamikor már sírtam rajta, hogy a varrógép elővétele nálam már nagyon sok projektet húzott ki a megvalósítandó listáról: egyszerűen nincs megfelelő helyem a felállítására (illetve a kipakolás több időt venne igénybe, mint maga a varrás, az meg elég lelombozó). Szóval jó ideje tornyosultak az anyagok egy polc szélén, amikor anyukám megkérdezte, hogy ezekből ugyan mi készül. Előadtam neki, mire mondta, hogy ha a tömőanyagot még kivagdosom, akkor a varráson már nem fog múlni, majd ő megoldja. Kiszabtam, ő pedig felnyalábolta a kupacot és másnapra (khm, kézzel varrva) készen is voltak a csipogik.

Felöltögettem a szemeket, a csőrök mellé került némi farkasfog, gyöngyös fűzött akasztót is kaptak és egyszer csak azt vettem észre, hogy a csapat jó része már el is röppent. A maradékot gyorsan azért lencsevégre kaptam :-).

3 megjegyzés:

  1. De jól néznek ki! Én meg pont most nem vettem meg a Praktikát :( !!

    VálaszTörlés
  2. Jaaa, most látom hogy egy régi szában van... akkor lehet, hogy megvan :)
    Olvastam volna előbb rendesen végig.... :), de hát rögtön a madarat kerestem, mert odáig vagyok a madaras mintákért :))

    VálaszTörlés

 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.