2010. szeptember 29., szerda

Korai Mikulás :-)

Nem, ennyire nem néztem el a naptárat. Mindössze annyi történt, hogy a két leendő zsáktulajdonos kisfiú nagymamájával nagyon ritkán találkozunk, így gondoltam jobb, ha biztosra megyek :-)

A hímzések az egyik nagy kedvencemre, 18 ct-s szürke Aidára készültek, két szállal, Anchor fonalakkal. A minta a 2006-os Keresztszemes évkönyvben várja a lelkes hímzőket.


A két zsák szintén saját varromány - kézzel fogható bizonyítéka annak, hogy rendületlenül próbálok a varrógéppel szorosabb barátságot kötni. Hát, talán már nem ellenkezik annyira - legalábbis az ilyen faék bonyolultságú daraboknál :-).


A zsákokról - meg az időzítésről - eszembe jutott az egyik kedvenc mesejátékom: Az eltérített télapó. Minden decemberben (megfelelő hangulat esetén pedig akár a húsvéti nyúlra várva, vagy a nyár közepén is :-) hallgattam a bakelit lemezt, amiről feltett szándékom volt belinkelni egy nótát. Aztán megállapítottam, hogy azért a youtube sem tud mindent...
Nade, ha már egyszer mesejáték, akkor íme a Muszty-Dobay honlap ahol bárki kedvére csemegézhet. És egy gyöngyszem a másik nagy kedvencről: A kék csodatortáról :-).

2010. szeptember 26., vasárnap

Rose SAL - első rész

Nagyon szeretem a virtuális hímzőköröket és közös hímzéseket, mert valahogy emlékeztetnek a régi idők fonóira :-). Ráadásul érdekes látni, ahogy az azonos minta a más-más készítők keze alatt hogyan változik. Szóval most is nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre!

Manka mintájához némi hezitálás után 21 ct-s halványsárga Zweigart vásznat és négy "őszi színű" Anchor fonalat választottam. Mivel az én anyagom ritkább, mint Mankáé, így az általa ajánlott kettő helyett három szállal hímeztem.

Bár életemben először találkoztam az algériai szemmel, egész könnyen megbarátkoztam vele. Nagyon mutatós kis öltés, valahogy olyan csipkeszerű. A két szem közötti átkötéseken kellett kicsit agyalnom, hogy hogyan lehet szépen összehozni, de azt hiszem egész jól sikerült :-). Várom a folytatást!


Régen a fonókban munka közben beszélgetéssel (na jó, pletykálással :-), mesével, dallal, sőt, tánccal is szórakoztatták magukat a résztvevők. Hagyomány, XXI. század, tánc, zene, részemről némi nosztalgikus lokálpatriotizmus és az eredmény :-) :

2010. szeptember 25., szombat

Virágos illatpárna

Amikor az ember lánya azt hinné, hogy most már _tényleg_ épp elég gond és nehézség érte a családot, csak kiderül, hogy lehet ezt még fokozni...
Ez a kis párna most azzal a reménnyel készült, hogy aki kézbe veszi a sok gondja ellenére is mosolyogjon legalább egyet. Remélem sikerül!

Manka mintájával; saját, teával festett anyagra; levendulás töltelékkel és sok szeretettel!


2010. szeptember 20., hétfő

Minden kezdet nehéz

Az idei év őszének jelentős eseménye kis családunkban ZZ intézményesítése, ami konkrétan azt jelenti, hogy bölcsibe fog járni a fiatalúr. Szeptember elsejével kezdtük a beszoktatást (egy órát tölthetett ott). És másnap abbahagytuk. Ahogy szokták mondani: innen szép nyerni :-).

Miután sikerült kiirtani az összes vírust és bacit, ismét belevágtunk a beszoktatásba. Mondjuk úgy, hogy a lelkesedés egyelőre igencsak mérsékelt... Mindenesetre nem adjuk fel, a kényszerszünetet kihasználva pedig elkészültek a kis kéztörlők, a váltóruhák tárolója és az üzenőfüzetre szánt hímzés is :-)



A perec hímzések ugyanarra a 28ct Zweigart Antik White anyagra készültek, a kéztörlőké egy szálon egy szállal, az üzenőfüzet borítójára való pedig két szálon két szállal. Az anyag nagyon belopta magát a szívembe, kifejezetten jó rajta hímezni!



2010. szeptember 12., vasárnap

Aktualitások...


Megfázott a kis elefánt
rossz dolog a nátha,
bánja már, hogy nem maradt
a messzi Indiába'.

Rács előtt egy kisgyerek
tanakodva nézi,
mibe fújja ormányát
az elefántbébi?

Nem fújhatja, nem bizony
csöppnyi zsebkendőbe,
legfeljebb egy jókora
lipi-lepedőbe.

(Drégely László: Elefánt)


2010. szeptember 10., péntek

Giveaway messzi tájról

Őszintén megmondom, hogy a cirill betűk majdnem eltántorítottak- ja kérem, nagyon rég volt az, amikor a tankönyv első oldalán örömködtünk annak, hogy a raketa az a rakéta és a salata az a saláta :-) - de ezt a játékot keresztszemező tuti nem hagyná ki...



Tatjana blogján egyébként is nagyon érdemes körülnézni, csoda dolgokat láttam hímezve, varrva!

2010. szeptember 7., kedd

Giveaway foltosoknak, keresztszemezőknek!

Lilang a hirtelen beköszöntött hideg örömére/tiszteletére/vagy csakazértis :-) négy nyertesnek szán mindenféle hasznos dolgokat foltozáshoz, keresztszemezéshez. Akit érint, ne hagyja ki!


 
Creative Commons License
This Mű by http://gatokgetek.blogspot.com/ is licensed under a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! 2.5 Magyarország License.